expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Take A Look At This

Sunday, 16 October 2011

TOD's LOAFERS


Diego Della Valle anak kepada Dorino Della Valle dan cucu kepada Filippo Della Valle dan hamba kepada Imran Bukhary..ehem ehem tipu saje..nak jugak inter-frame kan..Filippo lah yang merupakan orang yang pertama dalam family yang mula2 start buat shoe-making business nih pada tahun 1920an dan yang ikot jejak langkah Filippo ialah cucu dia Diego Della Valle yang expended business ni kepada Brand Tod's yang amat terkenal pada masa ni..
Diego Della Valle
Mungkin ade yang terperanjat ungka sebab orang tua ni nampak macam owner ACF Fiorentina..yaaa aku jua agak terkedu..memang orang tua ni owner Italian Serie A Football Club Fiorentina dan juga owner jenama Tod's..begitu kaya kan kau orang tua..huh..aku kaya esok aku beli Kelantan FC..tengok la nanti..huhuhu..

Diego Della Valle merupakan Chairman dan CEO Tod's dan pereka Loafer Tod's yang dinamakan Gommino Loafer..kalau Loafers dia namakan Gommino kalau  Sneakers dia panggil Tod's Hogan..paham?Tod's Gommino Loafers merupakan barangan iconic Tod's (iconic - sesuatu yang terkenal, lama classic..lebih kurang gitu la..nak tau lg lanjut google sendiri..kalau aku salah sila komen..aku sedia menerima kritikan..huhuhu..)..iconic sama naik dengan Hermes' Birkin Bag or Chanel's Tweed Jacket..korang tau la kan Birkin dengan Tweed jacket tu harga cemane..nasib baik la si Tod's ni kira loafer yang mampu milik lagi..


Cun kan..?macam2 kaler ade..
Harga Tod's Loafers nih lebih kurang RM1,799 and above depend pada model and material dia..kalau yang kulit buaya tu mahal la ye..tapi kalau kulit badak murah sket..tapi tu jenama Gombak..belom penah lagi aku dengar ade brand jual produk kulit badak..kalau korang nak jadi shoe-maker korang boleh lah jadi yang pertama jual kasut kulit badak..hari tu aku beli loafer Tod's kat Singapore murah sket dari KL..tapi bukan yang macam dalam gambar tuh..aku punya yang untuk ofis loafer..sebagai hantaran dihari perkahwinan ku..dan yang aku punya tuh classic okayyyy..xde discount tau and one of the iconic suede leather collections..nak tengok sila hadir di majlis pernikahan ku tahun depan..wahhh bukan maen angkuh kan aku..hakkk tuiiii...

Yang kilat2 ni aku xminat

Akan aku sambar satu..yang ni atau

yang nih..wah rambang mataku..kelasss uolsss

Aku nak bagi tau kat korang yang dah beli atau bakal beli xkira la ape jenis atau brand loafer pon tolong la jangan pakai stokin..haa kaedahnye!!!!serious xcomel langsung..lain la kalau untuk ofis loafer..kena la pakai stokin..tapi kalau jenis yang untuk casual gini tolong ye jangan pakai stokin..jangan risau pasal busuk bau cekam kat kaki korang tu..sekarang ni banyak kedai yang jual shoe deodorant atau shoe talcum..sembur seberapa banyak yang korang nak sembur..jangan sembur kat ketiak sudehhh..tapi kalau korang nak jugak sembur kat ketiak aku xpulak nak menghalang ye..hak individu begitu khennn..lagi satu sila buang cagu di celah kuku kaki korang untuk mengelak kaki berbau..dan kepada sesiapa yang tergamak anda boleh mengumpul cagu untuk membuat inti kuih pau..wahkakakaka..

Ni loafer untuk formal ye..harus pakai stokin
Ni aku jumpa video kat Youtube untuk tatapan korang..lepas tengok korang boleh komen ye..Handmade uolsss..made in Italy gitu..


Stylo kan..?tapi ade pakcik tu macam calit taik idun dia kat leather tu..kan kan kan..huhuhu..enjoy....


4 comments:

aScha aSsan said...

glew p0wer..sglnye brkaitan brg branded....aq advice,tukaq hang nye blog title&descripption tu 1x...

kos187 said...

hehehe..ala aku saje sesuka je..

n-rulz shakiza said...

kelazsss ko jah....hehe..

aScha aSsan said...

yeala babe...ko letak its jz FOR BRANDED ITEMS only....gempaq seyhhhhhhhh :D