expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Take A Look At This

Saturday, 5 November 2011

HOW TO SPOT FAKE BURBERRY POLO


Salam 1 Malaysia..perghh penat sangat nak salam 1 Malaysia..lenguh sangat rasa macam nak tecabut tangan ku ini..huhuhu..rasa macam dah lama sangat aku x post ape2 dalam blog aku..maklumlah sekarang aku dah dapat keje baru..mesti korang ketagih dengan post2 aku yang hot ini bukan..?hari nak cite pasal cemane nak spot baju Burberry ori ke local ye..


Aku dah ade 1 White Short Sleeve Polo Shirt With Check On And Under Collar..design classic okay..xde discount walaupon aku pegi masa diorang buat sales..wah riak gitu..terima kasih kepada visa gold yang sudi membantu ketika itu..rasa xmampu nak beli lagi..pakai pon jarang2..aku beli pon sebab nak pakai masa merisik tunang aku dulu..tapi kalau ade rezeki lebih nak gak beli lagi 1..huhuhu..ok kita masuk cara nak spot ori ke x..


First, let's start off with the basic..kena selalu ingat Burberry Nova Check (Check adalah term untuk "plaid" atau corak kotak2 tu..) always symmetrical especially untuk handbags and small leather goods..maksud nye pattern mesti sebaris..Check mesti ade 3 navy stripes yang besar dan bersilang antara satu sama lain dan ade kaler puith antara 3 navy stripes tuh..kaler merah yang nipis tu berada exactly crossing dekat tengah2 navy blue check..gambar kt bawah membantu anda..

handle dia pon symmetrical kan

Next the logo..tengok bebaik kat tag BURBERRY LONDON kat gambar atas..cara yang paling terbaik untuk tengok font atau tulisan Burberry ni adalah the rat-tails on the R's..hujung R tu panjang sket..ada nampak..?font ni tengok kat mane2 pon sama je baik kat tag, button atau burberry shirt atau pon seluar Burberry..

nampak x?

Ni aku nak tunjuk rupa "Check" dia plak..biasa nye "Check" Burberry ni melintang atau menegak dan bukan garis condong..garis dia pon harus sama je dari depan atau belakang..kalau xsama mesti pasar malam punya..KECUALI @ TAPI ade juga"Check" yang condong pada Burberry polo..hanya pada classic polo sahaja ye anak2..dan rupa dia bukan macam "Check" yang nampak murahan macam kat gambar bawah tu ok..huhuhu..sememang nye "Check" ori atau local memang boleh nak bezakan kalau sekali tengok je..



Next kita tengok kat embroidered Equestrian Knight Logo..kalau logo yang ori, kuda dia betul2 nampak macam kuda betul..kecik je kat sebelah kiri baju..slightly raised up and well-sewn..kalau yang kuda mencanak naik keatas sampai pacak langit tu atau mendatar je kuda tu memang bukan baju ori..tengok gambar bawah..



Nampak sangat kan ke'local'an dia..yang local tu kuda ke badak?nampak seperti badak yang sedang berlumba lari di hari sukan sekolah..aneh sungguh rupa kuda local tu..asal boleh je nak buat kuda macam tu..tergamak sungguh..

Ok..ni plak sila periksa dia punya hangtag..mesti kuat dan hanya boleh dipotong dengan gunting atau alatan potong yang lain..kalau korang kuat macam badang boleh la tarik je..tapi tag dia memang susah nak tarik..mau melecet tapak tangan..


Pasal harga plak..untuk polo Burberry harga dia dalam RM350 ke RM590 atau lebih..kalau harga dia dramatically cheaper, it is most likely a fake..so tu je la basic yang mampu aku kongsi dengan korang semua..semoga korang tak kena tipu bila shopping online nanti..remember that if something seems too good to be true, it probably is..ok semua..until then, stay safe..

FYI.....since 1856 BURBERRY will be 155 years old this year..that's older than Prada, Gucci, Chanel, Versace and Dolce and Gabbana..

No comments: